fredag 12 januari 2007

Är jaktsäsongerna problemet?

Har några kära vänner som ser raggandet som en hjortjakt. De heta tjejerna är hjortar och om jaktlaget samarbetar med allas lycka i sikte ska de fälla dessa hjortar. De har dock ett problem med sin jakt, på vintern tycks hjortarna gå i ide.

Har tjejer och killar olika jaktsäsonger. En sak jag vet i alla fall, då sommaren kommer vaknar fasan hos killarna. Fasan att vara uppbunden med en tjej. I takt med att temperaturen stiger och kläderna minskar vaknar mannens instinkter till liv. Dags att sprida sin säd! Var en man! Fäll så många harar som möjligt! (de som inte kvalificerar sig till hjortar men duger för lite strul) SPRID DIN SÄD! Intag stadens uteserveringar för att dregla över förbipassernade lättklädda kvinnor!

För min del (jag kan inte tala för alla kvinnor) väcker sommaren andra känslor. Viljan av att hand i hand med sin käresta ta promenader på klipporna i solnedgången, picknick, nakenbad och sex i strandkanten. Då det är vinter och kallt och man håller sig mer inomhus är det mer ok att besöka diverse krogar och spana, ragga och eventuellt plocka hem en eller annan hare (för att använda mina vänners retorik).

Inget land har så många singelhushåll som Sverige. Är detta på grund av osynkade jaktsäsonger? Eller är problemet snarare för kräsna män? Om oktoberteorin stämmer, alltså att alla tjejer vill finna en kille innan vintern kommer, och jaktsäsongen därför skulle vara över för alla hjortar är upptagna. Kan inte detta vara en följd av att killarna är för kräsna? Vi har några av världens vackraste kvinnor i Sverige. Har detta gjort att våra män är bortskämda? Om en kille inte kan få den hetaste tjejen av alla, hon som alla killar vill ha, är de då hellre utan? Med tanke på hur många tjejer och killar jag känner som är singlar måste detta bero på att man försvarar sin ensamhet med att vara kräsen. Eftersom man inte lyckades få den mest eftertraktade innan jaktsäsongen var över kan man ju sen inte sjunka till den låga standarden att man tar en helt vanlig tjej! Skulle ju inte gå! Hon må vara söt och trevlig, men hon är inte eftertraktad av alla ens vänner. Är de tjejer som fångats innan vintern egentligen någon sorts trofé som den bästa jägaren kan glänsa runt med? Hon kan vara dum, otrevlig och humorlös, bara hon är eftertraktad!

Men är våra jaktsäsonger dåligt synkade? De borde inte vara det. Om tjejer nu tydligen ger vad som helst för att få en kille innan oktobers slut, och killarna kämpar febrilt för att finna någon tjej innan hon är upptagen vid novembers början, då borde vi vara i fas för jakt. Varför är då så många ensamma över vintern? Håller oktoberteorin eller är det bara killarnas försvar för att en mer framgångsrik jägare har hängt upp en trofé av en hjort på väggen?

Innan detta första inlägg avslutas måste jag erkänna en sak. Jag är, som enda tjej, en del av detta jaktlag och har ett antal hjortar i sikte. Nu börjar ny termin och nya förmågor anländer förhoppningsvis till campus. Nu jävlar ska det fångas harar, och förhoppningsvis kan man fälla en hjort och hänga upp den på väggen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hela principen med hjortjakten är ju att få tjejen alla andra vill ha! Sen om man då är för inställd på att fälla en hjort så missar man ju de bästa tjejerna som funnits där under näsan på en hela tiden...

Gertrud sa...

Måste svara på ditt inlägg. Du har missuppfattat hjortjakten! Hjortjakten är en samarbetsteori för att maximera jaktlyckan!

Gertrud sa...

Vem som är en hjort eller inte är upp till jägaren! Jaktlagets uppgift är att se till att samarbeta för att jägaren ska kunna fälla den hjort han eller hon siktat in

KRZ sa...

Precis!Det har ingenting att göra med att man ska fälla en Hjort som alla andra vill ha. En Hjort är något subjektivt för varje Jägare. Sen är det upp till Jaktlaget att hjälpa denna Jägare med Hjorten, det är det som är Hjortjakten.Som sagt, en samarbetsteori!

Anonym sa...

Detta med harar?! Kan vi inte bara hålla oss till Hjortar, eller är det kvinnor som fäller harar och män hjortar. Runar fällde en Hjort va från sitt sovrumsfönster? men i sådana fall måste vi helt tänka om eller?

/Paco